wiki

Αποτελέσματα αναζήτησης

19/5/14

Ανεμομαζώματα...

Το κατεστημένο της αυτοκαταστροφικής λογικής του ανθρώπινου είδους είναι αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε.

Η αναρχία αποτελεί ουτοπία. ΑΠΑΙΤΕΙ τυφλή εμπιστοσύνη.

Πράγμα αδύνατο για οποιοδήποτε ζώο, πόσο μάλλον τον άνθρωπο. Το ότι δηλώνω αναρχικός, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ρεαλιστής. Αλλά ζω και παλεύω για αυτό, γιατί έτσι ορίζει το κεφάλι μου. Αδιάφοροι μου είναι τα κακέκτυπα ναζιστών και οι ημιμαθείς αριστεροί.

Για να εξουσιάσει μόρφωμα όπως αυτό της ΧΑ, «χρειάζεται» λαός διατεθειμένος να δώσει το δικό του αίμα για να τους ανεβάσει στην εξουσία. Και οι Έλληνες απλά δεν είναι έτσι. Τα αυγά είναι κακέκτυπο του ναζισμού, μια μπασταρδεμένη εκδοχή του ελληνικού εθνικισμού που πηγάζει από παγανιστικές αηδίες προ 2.500 ετών.

Το ελληνικό έθνος όπως ορίζεται πλέον, δεν αποτελείται από απόγονους του Περικλή. Και το ξέρει βαθιά μέσα του. Αντίθετα, οι Γερμανοί της ναζιστικής Γερμανίας πίστευαν ακράδαντα πως αποτελούν ανώτερη φυλή. Εμείς ξέρουμε στις ενοχικές στιγμές μας, στο μοναχικό ουισκάκι μας, ότι είμαστε ένα ακόμη σκατό στον ωκεανό κουράδας που λέγεται ανθρωπότητα.


Και το γεγονός ότι γνωρίζουμε το παραπάνω, μας κάνει το ίδιο ακίνδυνους με επικίνδυνους για τους εαυτούς μας. Αδιάφορος λαός, με πολλά χαρίσματα που τον κάνουν καλό για να φιλοξενεί τουρίστες στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυτό είμαστε και θα είμαστε, όσο δεν έχουμε σοβαρή πολιτική και κοινωνική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν πήγε στράφι ούτε άσκοπα που η ισόβια λατρεία μου για τη λογοτεχνία μ΄ έκανε:
Πιο τσιγκούνη στους ήχους και τις συλλαβές
Απ΄ όσο έγινε ο Μίδας για το χρυσάφι του.


Όσκαρ Ουάιλντ, de profundis