wiki

Αποτελέσματα αναζήτησης

13/7/15

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Οι ώρες μετά τη συμφωνία-μαχαιριά και το 3ο Μνημόνιο αποτελούν για ακόμη μια φορά το «χώρο» στον οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ (και η ΕΡΤ) επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό. Πριν λίγα λεπτά άκουσα τον «συνάδελφο» παρουσιαστή του «ΕΡΤ Focus» Αντώνη Αλαφογιώργο να ισχυρίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε αντίστοιχες πιέσεις από την Ευρωζώνη με αυτές που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Τσίπρας.

Η εθνική ενότητα αποτελούσε ανέκαθεν ζήτημα υψίστου σημασίας. Ωστόσο, διαφέρει πολύ η αξιολόγηση των πολιτικών γεγονότων από το τσουβάλιασμα αγαπητέ Αντώνη. Εδώ κάπου μπαίνει στην εξίσωση η λέξη διαπλοκή.

Συμφωνώ πως ο Τσίπρας δεν είναι «χθεσινός». Επαυξάνω πως είναι πολιτικός που έχει ακούσει πολλά περισσότερα από τον μέσο Έλληνα εξαιτίας και μέσω της ενασχόλησής του με μια χώρα που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον. Η λογική μου όμως μου απαγορεύει να θεωρήσω διαπλεκόμενους ίδιου επιπέδου έναν άνθρωπο που έκανε καταλήψεις ως μέλος της ΚΝΕ για το δικαίωμα των μαθητών/ φοιτητών να παρακολουθούν τα μαθήματα που επιθυμούν τις ώρες που τα επιθυμούν με έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στη Σουηδία, σπούδασε στη Γαλλία και στις ΗΠΑ τον καπιταλισμό και το πως αυτός επιβάλλεται και έλεγε με άνεση «Λεφτά υπάρχουνε» έχοντας την... διαπλεκόμενη αβάντα της Goldman Sachs στο πλευρό του.

Ο Γ.Α.Π. ήρθε στην Ελλάδα και «ορίστηκε» πρωθυπουργός μέσω απειλών, τρομοκρατίας και πιέσεων με μοναδικό στόχο να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά υπόκλισης στον μπαμπούλα της Ευρωζώνης όπως τον ορίζει και τον χαρακτηρίζει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ και η αδίστακτη αστική οικονομική και κοινωνική πολιτική του Σόιμπλε.

Τον διαδέχθηκε ένας αστός σπουδασμένος στο ίδιο πανεπιστήμιο και ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο, ενώ παράλληλα έθεσε σε λειτουργία την παράλυση των κρατικών μηχανισμών που είχαν απομείνει να στηρίζονται σε πατερίτσες. Πολέμησε τον λαό στη... ρίζα του, χτυπώντας την Πρόνοια, την Υγεία και την Εκπαίδευση, ενώ χρησιμοποίησε ως όπλο πόλωσης της κοινωνίας τους υμνητές του ναζισμού και απέδειξε περίτρανα πως αυτό ήταν το πλάνο του όταν φρόντισε να καταρρεύσει εκ των έσω και να παραιτηθεί για να τη... σκαπουλάρει.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι με άνεση αν αξιολογήσουμε τα παραπάνω ψύχραιμα ότι ο τραμπουκισμός που υπέστη ο ελληνικός λαός είναι γιγάντιος και παραμένει τέτοιος εξαιτίας του τσουβαλιάσματος πολιτικών προσώπων που επικρατεί εδώ και μερικά 24ωρα. Η έννοια διαπλοκή και το πόσο βαθιά στη... θάλασσά της βρίσκεται ο καθένας από τους πολιτικούς της Ελλάδας αλλά και ο κάθε ένας Έλληνας πολίτης, είναι αυτή που καθορίζει αν υπάρχει ελπίδα να ορθοποδήσουμε μια μέρα. Αυτό μοιάζει να είναι το τελικό συμπέρασμα των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν πήγε στράφι ούτε άσκοπα που η ισόβια λατρεία μου για τη λογοτεχνία μ΄ έκανε:
Πιο τσιγκούνη στους ήχους και τις συλλαβές
Απ΄ όσο έγινε ο Μίδας για το χρυσάφι του.


Όσκαρ Ουάιλντ, de profundis